Vedno znova z zanimanjem pričakujemo obisk predstavnic Društva žena in deklet iz Trnovega, ker vemo, da nas bodo s svojim znanjem in skrbjo za ohranitev kulturne dediščine ponovno obogatile z čim novim, ali nas spomnile na pozabljene navade.
Tudi tokrat je bilo tako. Martina, Tanja, Adrijana in Alja so posvetile delavnico uporabi zdravilnih zelišč v kulinariki. Zanimiv je podatek, da je včasih na Trnovem raslo 167 zdravilnih zelišč, od katerih se jih je do danes na vrtovih in v naravi ohranilo zelo malo. Zaradi praktičnosti radi posegamo po kupljenih, katerih izvora in priprave pogosto ne poznamo.
Udeleženci smo pripravili različne namaze z dodatkom zdravilnih zelišč in skuhali zeliščno polento. Vse pripravljene jedi smo seveda na koncu poskusili in če povem drugače, tudi z velikim užitkom pojedli.
Društvu žena in deklet iz Trnovega se prisrčno zahvaljujemo za pripravo današnje delavnice.
Recepet: zeliščna polenta s feta sirom
Sestavine: količina za šest oseb
1 zavitek instant polente, ustrezna količina vod
3 vejice rožmarina
5 vejic timijana
1 zravnana jušna žlica majarona
1 čajna žlička bazilike
sol, poper
3 stroki česna
1 žlička čebule v prahu
100 g feta sira
1 žlička olivnega olja
1 žlička masla
Napisala in fotografirala Mirjam Ličen