Četrtek, Maj 19, 2022
   
Text Size
Društvo UNITRI Nova Gorica 30let Erjavčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta:
unitring@amis.net
  grb_nova_gorica

Dobrodelni UNITRI-jevi kolesarji

Nestabilno vreme in epidemija krojita usodo Unitrijeve kolesarske ekipe. Kljub temu smo v letošnjem pomladanskem obdobju izpeljali tri kolesarske ture, prvo do sotočja Lijaka in Vipave, drugo po Šempetrsko Vrtojbenskih poljih in tretjo, ki je za nas zelo pomembna, torkova kolesarska tura Ogled Vogrščka. Ta je bila posebna, dobrodelna. Pridružili smo se dobrodelni akciji DOS (dobrodelno okrog Slovenije), kjer sta kolesarska navdušenca Dami Zupi in Alojz Poglavc v petih dneh prekolesarila 1255 km po Sloveniji z namenom zbiranja sredstev za nakup koles otrokom iz socialno ogroženih družin.

Na posameznih etapah so se dobrodelnemu dogodku pridružili tudi drugi kolesarji, celotno traso petih etap pa sta organizatorja odpeljala sama. V drugi etapi sta kolesarila tudi v naših krajih, Miren, Ajdovščina, vzpon na Predmejo, Godovič in dalje proti Bovcu in Trenti.

Unitrijevi kolesarji se jima nismo pridružili, smo se pa soglasno odločili, da dobrodelni akciji posvetimo turo na Vogršček in v ta namen zberemo prostovoljni prispevek. Akciji zbiranja prispevka se je naknadno pridružilo še nekaj kolesark, ki se kolesarjenja niso mogle udeležiti.

Zbrani prostovoljni prispevek smo nakazali na Slovenski Karitas z namenom ZA KOLO.

Želimo si, da bi bila akcija čim bolj uspešna in bi se novega kolesa razveselilo čim več otrok.

Foto kolesa 1

pdfDonacija.pdf

Omeniti velja, da se na namakalnem sistemu jezera Vogršček izvajajo obsežna in prepotrebna sanacijska dela na pregradi jezera. Jezero, ki lahko vsebuje do 9 milijonov m3 vode je sedaj skoraj izpraznjeno. Dno je dejansko podobno Marsovi površini. Žal je zaradi dežja precej razmočen teren onemogočil, da bi se lahko zapeljali po samem dnu jezera, ki zaradi rdečkaste in opustele zemljine precej spominja na rdeči planet. Mentor krožka je podal nekaj zanimivih podatkov o kapaciteti, velikosti jezu, namenu jezera in sanacijskih delih. Ogledali smo si brežine jezera in se nato po stranskih poteh Šempasko-Ozeljanskega polja vrnili proti N. Gorici.

Mirjam Ličen in Ervin Sorč 

Foto 3 Foto 4

Logo Go2025


 

KONTAKT

Erjavčeva ulica 4
5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta: unitring@amis.net

 

Med študijskim letom ima Društvo uradne ure:

od ponedeljka do četrtka
od 10. do 13. ure

© Društvo UNITRI Nova Gorica   Spletni piškotki