Ponedeljek, December 06, 2021
   
Text Size
Društvo UNITRI Nova Gorica 30let Erjavčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta:
unitring@amis.net
  grb_nova_gorica

Nagovor predsednice

Rože vedno rastejo za tiste, ki jih želijo videti. (H. Matisse)

Predsednica 2020

Spoštovane članice in spoštovani člani, bodimo optimistični!

Optimizem je nujno potrebna lastnost, da se lahko spopademo z izzivi, ki jih prinaša življenje. Omogoča nam, da na svet pogledamo bolj vedro in se veselimo drobnih stvari, ki nas obdajajo.

Morali smo se prilagajati spremembam in živeti drugače. Tako bo tudi v prihodnosti. Kljub temu se lahko veselimo življenja, ki ni ravna črta! Prav zato je pestro in barvito, spremembe pa so neizbežna stalnica.

Pomislimo, ali resnično vidimo ljudi, s katerimi živimo, in tiste, s katerimi smo tako ali drugače povezani, ali damo roko tistim, ki jo potrebujejo, pa čeprav jih ne poznamo. Skrajni čas je, da pričnemo bolj ceniti sebe, si prisluhnemo in si vzamemo čas samo zase.

Preteklo študijsko leto se je zaključilo drugače, kot smo načrtovali, hkrati pa je pred nas postavilo nov izziv, ki smo ga sprejeli.

Z veliko mero dobre volje in optimizma smo pripravili program novega študijskega leta. Vključili smo večino utečenih vsebin z željo, da jih bomo tudi izvedli. Med krajše programe smo dodali nekaj novih naslovov, ki jih bomo sproti dopolnjevali z aktualnimi temami. Pri nekaterih dejavnostih smo predvideli tudi možnost učenja na daljavo v primeru karantene. Vsekakor se zavedamo, da je druženje v študijskih skupinah prijetno, morda celo bolj pomembno kot samo učenje. Vsako leto poudarjamo pomen poznavanja sodobnih načinov komuniciranja, zato bomo tudi letos slednjemu namenili pozornost z željo, da bi se nam pridružili v čim večjem številu.

Naša okolica nam ponuja obilico zanimivosti, zato bomo organizirali več ogledov bližnjih krajev s krajšimi pohodi. Srečo imamo, da živimo v območju milejšega podnebja, zato bomo v čim večji meri izkoristili možnosti dejavnosti na prostem.

Naslednje leto bo naša UNITRI dopolnila 30 let, zato vas vabimo k sodelovanju s kratkimi zapisi o zanimivostih, s fotografijami ali kako drugače. Pustimo domišljiji prosto pot.

Želim si, da bi znali videti vse lepote, ki nas obdajajo.

Dobrodošli v novem študijskem letu!

                                                                        Ivanka Drnovšček, predsednica


 

KONTAKT

Erjavčeva ulica 4
5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta: unitring@amis.net

 

Med študijskim letom ima Društvo uradne ure:

od ponedeljka do četrtka
od 10. do 13. ure

© Društvo UNITRI Nova Gorica   Spletni piškotki